Dakbedekking

Een goed dak is onmisbaar om bijvoorbeeld regenwater buiten te houden. Ben je bezig met jouw schuur of tuinhuis en heb je geconstateerd dat er een nieuw dak nodig is? Bij Inter Chalet vind je dakbedekking van alle soorten, die geschikt is voor zowel platte als schuine daken. Dit materiaal, zoals dakrollen en dakpannen, is eenvoudig zelf te monteren en af te werken. Hier heb je echter wel de juiste producten voor nodig, zoals schroeven en lijm. Alleen met de juiste producten zorg je ervoor dat jouw dak écht waterdicht is en je niet voor een onverwachte lekkage komt te staan. Waar je ook een dak op wilt maken, de isolatie is altijd van groot belang. Dit scheelt veel in verwarmingskosten, ook wanneer het om een schuur of tuinhuisje gaat.

Dakbedekking voor platte daken

Bij Inter Chalet vind je speciale dakrollen en folies om je platte dak mee te bedekken. Deze dakrollen brand je vast, zodat er gegarandeerd geen tocht én vocht doorheen komt. Voor de afwerking van jouw plat dak kun je afdichtingsband gebruiken. Dit product gebruik je ook wanneer er kleine reparaties aan jouw dak of dakgoot nodig zijn. Daarnaast vind je bij ons kit en tape om jouw dak verder af te werken en te voorkomen dat kou of vocht naar binnen komt.

Dakbedekking voor schuine daken

Dakpannen, golfplaten, dakplaten en damwandplaten zijn alle een zeer goede oplossing wanneer je jouw schuine dak snel waterdicht wilt maken. Al deze materialen zijn van zeer goede kwaliteit en gaan langere tijd mee, wat jouw dak zeer duurzaam maakt. De dakplaten en golfplaten zijn zelfs van een extra isolatielaag voorzien. Het is natuurlijk wel belangrijk om deze dakbedekking goed te monteren, om ervoor te zorgen dat het goed vast blijft zitten. Hiervoor kun je golfplaatnagels gebruiken en profielen aanbrengen om de overgang van de rest van de constructie naar het dak zo soepel mogelijk te maken.

De waterafvoer van jouw dak

Wanneer het regent, wil je uiteraard dat jouw dak deze regen tegenhoudt. Maar het is ook belangrijk dat de regen niet op het dak blijft liggen, dit kan ervoor zorgen dat het dak onnodig veel gewicht moet gaan dragen en ernstig beschadigd raakt. Daarom is een goede waterafvoer minstens zo belangrijk als een goed geïsoleerd dak. Bij Inter Chalet vind je verschillende soorten waterafvoer van onder ander PVC en lood. Met PVC wordt het vrij eenvoudig om goede dakgoten aan te leggen. Ook voor regenpijpen kun je PVC gebruiken, maar loden afvoerpijpen zijn ook zeer geschikt. Een eventuele aanvulling op deze waterafvoer is een regenton, die al het regenwater kan opvangen. Vervolgens gebruik je dit water bijvoorbeeld om de tuin te sproeien, of de bloemen water te geven. 


Kom naar Inter Chalet in Horst!


Wil jij een nieuw dak maken op je schuur, tuinhuis of ander bouwwerk? Of is het bestaande dak nog goed, maar op verschillende plaatsen versleten? Kom naar Inter Chalet, zodat we jou kunnen voorzien van de juiste producten om jouw dak weer helemaal goed geïsoleerd en waterdicht te maken. Wij helpen je natuurlijk ook graag wanneer je niet helemaal goed weet hoe je deze klus moet gaan uitvoeren. Stel je vraag gerust!