Geïmpregneerd hout

Wil jij een houten veranda, terras, overkapping of steiger die lang en duurzaam meegaat? Geïmpregneerd hout, ook wel verduurzaamd hout genoemd, is hout dat door toepassing van een verduurzamingsmiddel langdurig beschermd is tegen aantasting door invloeden van buitenaf. Door het impregneren wordt het hout waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerkend en brandvertragend. Bij Inter Chalet in Horst hebben we een ruim assortiment aan geïmpregneerd hout. Geschikt voor iedere klus of project. Benieuwd? Kom langs en ontdek het zelf!

Wat is geïmpregneerd hout?

Veel houtsoorten zijn onbehandeld erg kwetsbaar. Onbehandeld hout vergaat sneller door onder meer vocht, regen, zon, schimmel, ongedierte en temperatuurverschillen. Door houtproducten te impregneren worden ze hiertegen behandeld. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft hout niet alleen groen geïmpregneerd te worden. Dit kan bij ons ook een naturel of zwarte kleur hebben. Al onze producten worden geïmpregneerd onder het KOMO-keurmerk, dit betekent dat we voldoen aan de kwaliteitseisen en daarom een goede kwaliteit kunnen garanderen.

Voordelen van geïmpregneerd hout

Het impregneren van hout gebeurt voornamelijk bij houtsoorten die niet geschikt zijn voor buitengebruik. Onbehandeld zijn deze houtsoorten buiten niet aan te raden, maar na een behandeling kan dat gelukkig wel. Geïmpregneerd tuinhout is daardoor niet vatbaar voor schimmels en insecten. Dit komt door de hars of lak waarmee het hout behandeld is. Dit zorgt er ook direct voor dat het waterafstotend wordt. Geïmpregneerd hout gaat tot wel 15 jaar mee en is in iedere gewenste kleur te schilderen.

Kom naar Inter Chalet voor een ruim aanbod geïmpregneerd hout

Benieuwd naar ons ruime assortiment aan geïmpregneerd hout voor alles in en rondom jouw tuin? Kom dan zeker langs in onze winkel in Horst. Inter Chalet ligt direct aan de snelweg en is dus zeer goed te bereiken. Daarnaast lopen er diverse enthousiaste medewerkers rond die jou graag helpen met een vraag over onze producten! Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@interchalet.nl) of telefoon (077-3999333).