Hout

Voor constructie is hout nog altijd vaak een essentieel onderdeel. De mogelijkheden met dit materiaal zijn eindeloos, waardoor het al eeuwen door mensen gebruikt wordt. We bieden het in diverse diktes, breedtes en lengtes aan. Zo kun je bij ons zeker vinden waar je naar op zoek bent!

Houtsoorten vergelijken

Bij Inter Chalet kun je zowel planken als palen en balken van hout vinden. Welke constructie je ook in elkaar wilt gaan zetten, wij zorgen ervoor dat je aan de slag kunt. Er zijn vele verschillende houtsoorten beschikbaar. Weet je niet goed welke je het best kunt gaan gebruiken? We helpen je graag bij het maken van een keuze.

Bij het vergelijken van houtsoorten is het vaak belangrijk te letten op vier hoofdeigenschappen. Deze zijn: duurzaamheid, natuurkundige eigenschappen, mechanische eigenschappen en gedrag bij brand. Het is bijvoorbeeld zo dat de ene houtsoort ander gedrag bij wisselende vochtigheid vertoont dan de andere. Het kan belangrijk voor jou zijn om te weten welk soort hout het best omgaat met een toename in vochtigheid. Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan.

Er kan een indeling gemaakt worden tussen grofweg twee verschillende typen hout; hardhout (of loofhout) en zachthout (of naaldhout). Zoals de naam al doet vermoeden, is hardhout over het algemeen harder en zwaarder. Beide typen hebben hun eigen voor- en nadelen en we hebben beide in ons assortiment. Als je toevallig specifiek op zoek bent naar steigerhout, kun je ook bij ons terecht!

Op maat zagen

Kun je geen geschikte lengte of breedte van het hout vinden? We zagen het tegen een kleine vergoeding voor je op maat! Hierdoor hoef je alleen het hout te betalen dat je écht nodig hebt. Dit kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk niet duurder uit bent, terwijl je zelf ook nog eens tijd en moeite bespaart.

Vraag over ons aanbod

Wil je graag weten of wij een specifieke houtsoort in ons assortiment hebben of advies over welk soort hout het best bij jou past? Neem dan zeker even contact met ons op. Je kunt ook altijd onze medewerkers in de winkel benaderen. Ze zullen je altijd zo goed mogelijk helpen. Je kunt ook meer over onze service en diensten op onze website lezen.

Kom naar Inter Chalet in Horst!


Bij Inter Chalet vind je een ruim assortiment aan verlichting op voorraad die je kunt installeren op allerlei plaatsen in en rondom het huis. Ons assortiment bekijken? Kom langs in onze winkel in Horst!