Freesmachines

Een freesmachine is een snijgereedschap voor de bewerking van hout, metaal of kunststof. Het wordt voornamelijk gebruikt om groeven of sleuven te maken en/of om randen af te werken. Zwaar werk als ploegen en frezen wordt zo een lichte en eenvoudige klus. Er zijn frezen voor de meest uiteenlopende materialen en toepassingen. Van houtfrezen tot frezen om een sleuf in een stenenmuur of betonnen vloer te maken.  
Inter Chalet biedt freesmachines aan voor de kritische professional tot aan de minder ervaren gebruikers. Ze zijn verkrijgbaar in de merken: Makita en Powerplus.

Mooi en veilig werken met een freesmachine

 Bij Inter Chalet zijn er verschillende soorten freesmachines verkrijgbaar. Bij aankoop is het daarom belangrijk goed na te gaan waar je de freesmachine voor nodig hebt. Er bestaan namelijk verschillende soorten:
  Bovenfrees, dit is de meest gebruikte freesmachine. Je kunt er gleuven en profielranden mee maken, allerlei vormen uitfrezen met behulp van sjablonen en je kunt hem gebruiken voor precisie zaagwerk.
  Lamellenfrees, met een lamellenfrees maak je onzichtbare houtverbindingen. 
  Muurfrees, om kabels en leidingen weg te werken gebruik je een muurfrees. Met deze machine frees je parallelle gleuven in de muur, ook wel sleuvenfrees genoemd. Vervolgens kunnen de leidingen en kabels worden weggewerkt met een laag beton.

De beste freesmachine voor jou

Wanneer je freeswerkzaamheden gaat uitvoeren is nauwkeurigheid essentieel. Daarom moet je beschikken over de juiste machine. Het is belangrijk dat je bij de aanschaf let op het toerental, freesdiepte en de freesdiameter. Ook is het noodzakelijk dat jij je aan de veiligheidsvoorschriften houdt. Bij sommige klussen vliegen de splinters je letterlijk om de oren. Daarom zijn er naast verschillende freesmachines ook een groot aantal accessoires bij Inter Chalet te vinden. Zoals verlengkabels, lamellen, bovenfrezen en veiligheidsbrillen.

Kom naar Inter Chalet in Horst!

Bij Inter Chalet vind je een ruim assortiment aan freesmachines op voorraad, die je kunt gebruiken voor allerlei klussen in en rondom het huis. Zit jouw merk of type frees er niet bij? Door ons grote netwerk met leveranciers kunnen wij diverse merken en frezen voor je bestellen. Kom langs in onze winkel!