Multitools

Multitools zijn kleine gereedschappen die hun populariteit danken aan hun veelzijdige inzetbaarheid. In feite zijn het niet meer dan apparaten die een draaiende beweging maken. Maar door de vele hulpstukken die je kunt aansluiten, zijn multitools voor 1001 dingen te gebruiken. Daardoor zijn ze ontzettend populair! Je kunt met dit multifunctioneel gereedschap zagen, doorslijpen, schuren, polijsten en nog veel meer. Heb je een klusje op een moeilijk bereikbare plek? Dan is een accu multitool mogelijk de oplossing. 

Multitools zijn in vele merken en in elk prijsniveau verkrijgbaar. Inter Chalet biedt multitools aan van de merken: Stanley, Black en Decker, Makita, Dual Power en Powerplus. Daardoor ben je verzekerd van de juiste kwaliteit.

Het draait om de accessoires

Er zijn grofweg twee soorten multitools: toerende en oscillerende. De roterende multitool is geschikt voor detailwerkzaamheden zoals polijsten en frezen. Een oscillerende multitool is gemaakt voor middelgrote klussen zoals schrapen, zagen, slijpen en schuren. Met verschillende accessoires kun je een roterende multitool omtoveren van slijpmachine naar een freesmachine en een oscillerende multitool transformeren van een zaag- naar een schuurmachine.

Los én als complete set

De accessoires voor multitools zijn zowel los te koop als in complete sets. Bij de aankoop van een multitool is het belangrijk ook te letten op de meegeleverde accessoires. De verschillende merken hebben hun eigen systeem om accessoires te wisselen. Bij het ene merk gaat dit makkelijker dan bij het andere. Net als bij andere tools geldt bij multitools: hoe hoger het vermogen, hoe zwaarder de werkzaamheden die je ermee kunt uitvoeren. Houd er ook rekening mee dat het bewerken van een hard materiaal een hoger vermogen vraagt dan het bewerken van bijvoorbeeld hout.

Kom naar Inter Chalet in Horst!

Bij Inter Chalet vind je een ruim assortiment aan multitools op voorraad. Deze kun je gebruiken voor allerlei klussen in en rondom het huis. Ook voor elke schuurklus hebben wij het juiste schuurapparaat. Ons assortiment bekijken? Kom langs in onze winkel!