Lijm & Kit

Wil je onderdelen aan elkaar bevestigen zonder schroeven of spijkers? Bij bouwmarkt Inter Chalet in Horst vind je allerlei soorten lijm en kit voor uiteenlopende doeleinden, zodat je steeds het perfecte plakmiddel vindt voor jouw klus. Kit wordt vooral gebruikt voor het dichtmaken van kieren, bijvoorbeeld bij raamkozijnen en sanitair. De werking hangt af van welke soort kit je koopt, en of deze goed past bij het oppervlak waarvoor je het wil gebruiken. Zo is er ook bij lijm veel verschil. Lees goed de verpakking en kijk misschien alvast naar hulpmiddelen zoals een stevige klem, handige schoonmaakdoekjes of zelfs lijmverwijderaar. Voor advies kun je altijd terecht bij onze specialisten in de winkel!

Soorten lijm en kit

Voor veel klussen is een sterke lijm al voldoende, vooral wanneer je de juiste soort kiest die het beste zal hechten aan jouw oppervlak. Zo heb je bijvoorbeeld lijmsoorten die goed hechten aan hout, en andere soorten die weer geschikter zijn voor plastic, rubber, spiegels of andere materialen. Ook de omgeving bepaalt welke lijmsoort je zult moeten gebruiken en hoe goed deze zal hechten. Zo moet je rekening houden met de warmte en (lucht)vochtigheid in de ruimte tijdens het plakken, maar ook met eventuele hittebestendigheid of waterbestendigheid na de klus.

Kit en omgevingsfactoren

Ook bij het gebruik van kit spelen deze omgevingsfactoren een belangrijke rol. Acrylaatkit wordt het meeste gebruikt in de bouw voor het afdichten van kieren rondom bijvoorbeeld raamkozijnen en vensterbanken. Siliconenkit is ook een veelgebruikte en waterdichte soort, speciaal voor keukens en badkamers. Natuursteenkit geeft dan weer een mooier resultaat bij een natuurstenen vloer of aanrechtblad. Ook voor glas, daken, dakramen of plekken waar erg hoge temperaturen voorkomen, zijn er speciale soorten kit die de klus aankunnen. Voor elk doel hebben we een geschikte kit of lijm!

Kom naar Inter Chalet voor een ruim aanbod aan lijm en kit 

Ben je benieuwd naar de verschillende lijmsoorten en kitsoorten? Kom dan zeker langs bij onze bouwmarkt in Horst. Inter Chalet ligt direct aan de snelweg en is dus zeer goed te bereiken. Daarnaast lopen er diverse enthousiaste medewerkers rond die jou graag helpen met een vraag over onze producten! Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@interchalet.nl) of telefoon (077-3999333).