Verticuteermachines

Voor een prachtig en gezond gazon is een verticuteermachine een onmisbaar stuk gereedschap, dat je zeker in jouw tuinhuis moet hebben staan. Voor de beste verticuteermachines die gemakkelijk en effectief jouw grasmatten in topconditie houden, kun je terecht bij onze specialisten van Inter Chalet in Horst. We helpen je graag met het kiezen van de beste verticuteermachine op stroom of benzine waarmee jij moeiteloos mos, onkruid en restanten van gemaaid gras kunt verwijderen. Zo krijg je niet alleen een fris en mooi uitziend gazon met voldoende dichtheid, maar houd je je kostbare grasmatten ook voor langere tijd gezond door water, licht en lucht beter door te laten dringen. Wat de visie voor jouw tuin ook is, je vindt wat je nodig hebt bij Inter Chalet!

Hoe kies je de beste verticuteermachine

Hoewel je gras ook handmatig kunt verticuteren met een verticuteerhark, is het al snel de moeite waard om bij een groter gazon een verticuteermachine aan te schaffen. Hierbij heb je de keuze uit elektrische verticuteermachines en verticuteermachines op benzine. Wat je hierin het prettigst vindt, is voor iedereen persoonlijk, maar een elektrische verticuteermachine is doorgaans gemakkelijker in gebruik en vergt ook minder onderhoud. 

Verder kun je bij het kiezen rekening houden met de breedte en de mogelijke diepte-instellingen van de machine, afhankelijk van de omvang en vorm van jouw gazon. Verticuteermachines kunnen ook verschillende soorten messen hebben; zogenaamd ‘holle’ messen verrichten lichter werk, terwijl ‘volle’ (ook wel massieve) messen dieper in de bodem snijden wat resulteert in een luchtiger gazon. Overweeg tenslotte ook of je een opvangbak nodig hebt, of dat je de restanten prima zelf kunt opharken.

Hoe worden verticuteermachines gebruikt

Wanneer en hoe vaak je je gras moet verticuteren, hangt af van het weer en de hoeveelheid zonlicht die op je gazon valt. Liefst verticuteer je je gras eenmaal of tweemaal per jaar tussen maart en september, zolang de bodemtemperatuur maar voldoende is opgewarmd (boven 10 graden Celsius). Extreme hitte is echter geen geschikt moment om te verticuteren omdat je gras kan uitdrogen.

Tijdens het verticuteren zul je misschien schrikken van hoeveel afval er los wordt gemaakt, maar dit is geheel normaal. Er kunnen ook kale plekken ontstaan waar eerder enkel mos en onkruid heeft gestaan. Je gazon zal er dus niet meteen fraai uitzien. We raden aan om je werk dus te verrichten bij weersomstandigheden die het gras de kans geven om zich te herstellen. Eventuele kale plekken kun je het beste voeden met gazonmest en er dan nieuw graszaad overheen strooien, gevolgd door een goede sproeibeurt die je de eerste weken nog een paar keer herhaalt. De bovenste twee centimeter van de grond moet namelijk vochtig blijven zodat het nieuwe gras zich kan ontkiemen. Het is een langdurig proces, maar het resultaat mag er zijn!

Lees in ieder geval altijd de gebruiksaanwijzing van de verticuteermachine voor de juiste instructies, of laat je alvast adviseren door onze specialisten in onze winkel!

Kom naar Inter Chalet voor de beste verticuteermachines

Op zoek naar de beste verticuteermachines van hoge kwaliteit, en wil je ook aanvullend advies? Breng dan eens een bezoekje aan Inter Chalet in Horst. De winkel is goed te bereiken, doordat deze naast de snelweg ligt. Daarnaast staan onze medewerkers klaar om jou te helpen met het maken van de beste keuzes. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@interchalet.nl) of telefoon (077-3999333).